woensdag 28 juli 2010

De bomen en het bos in ons dagelijks bestaan

Mick Hartman is tweedejaars filosofiestudent aan de Universiteit van Amsterdam. In die hoedanigheid wordt hij geconfronteerd met veel opvattingen, ideeën, ingevingen en gesloten of relatief open filosofie-systemen. Wat hem beweegt en aanzet tot het noteren van zijn opvattingen, gevoelens en indrukken, verwoordt hij op een zo voortreffelijke wijze, en in uitmuntend Nederlands gestelde artikelen, dat we op een site als deze niet anders kunnen dan naar zijn bijdragen op de site Bodhitv [1] te verwijzen.


Mick vindt het volgende: "We dienen onszelf te overstijgen, steeds weer innerlijke grenzen te verleggen. Uit naam, overigens, van de meest nastrevenswaardige idealen: vrijheid, wijsheid en liefde."

Als u zijn laatste bijdrage Door de bossen van bomen heeft gelezen, bent u vast en zeker benieuwd naar zijn andere artikelen, die op dezelfde site te vinden zijn. En dat geldt voor diverse andere auteurs die de meest uiteenlopende thema's behandelen.
__________
[1] Bodhitv is de jongerensite van de Boeddhistisch Omroep, voor jongeren die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en boeddhisme.